cheap football kits cheap real madrid football shirts cheap real madrid football shirts cheap england football shirts cheap barcelona football shirts cheap manchester united football shirts cheap football shirts cheap football shirts cheap real madrid football shirts cheap england football shirts cheap barcelona football shirts cheap football kits cheap manchester united football shirts cheap football shirts cheap manchester united football shirts cheap football shirts cheap football shirts cheap manchester united football shirts cheap real madrid football shirts cheap football shirts cheap barcelona football shirts cheap football shirts cheap real madrid football shirts cheap manchester united football shirts cheap barcelona football shirts
- Σύνδεσμος Ξενοδόχων Νομού Καβάλας

Αρχαιολογικοί χώροι

 

ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ

Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων

βρίσκεται 15 χλμ από την Καβάλα στην περιοχή Κρηνίδες και είναι από τα πιο σημαντικά μνημεία…Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων – Αρχαίο θέατρο Φιλίππων – Ρωμαϊκή πόλη – παλαιοχριστιανικοί ναοί

Ώρες επίσκεψης: καθημερινά 08:00 – 20:00 τους καλοκαιρινούς μήνες (το χειμώνα κλείνει με τη δύση του ηλίου)

Τιμή εισιτηρίου

Γενική είσοδος: 3.00 €

Συνταξιούχοι    : 2.00 €

Μαθητές και φοιτητές από χώρες της ΕΕ    : Είσοδος ελεύθερη
Μαθητές και φοιτητές από χώρες εκτός ΕΕ:  2.00 €

Πληροφορίες: 2510- 516090

Πρόσβαση: Οδικώς με αυτοκίνητο (μεγάλος χώρος στάθμευσης 1.000 θέσεων) αλλά και με το ΚΤΕΛ Καβάλας – Δράμας τηλ. 2510222294

Υπουργείο πολιτισμού: www.culture.gr

Φρούριο Καβάλας

βρίσκεται στην κορυφή της πιο παραδοσιακής συνοικία της πόλης της Καβάλας, με θέα που κόβει την ανάσα. Σώζονται επίσης τμήματα των τειχών της οχύρωσης.

Ώρες επίσκεψης: καθημερινά 08:00 – 20:00 τους καλοκαιρινούς μήνες (το χειμώνα κλείνει 08:00-16:00)

Τιμή εισιτηρίου

Γενική είσοδος          : 2.00 €

Μειωμένο εισιτήριο   :  1.50 €
Πληροφορίες            : 2510- 838602

Πρόσβαση: Με αυτοκίνητο (ως ένα σημείο), αλλά κυρίως πεζοί έτσι ώστε να απολαύσετε την ομορφιά της παλιάς πόλης.

Ιστοσελίδα: www.castle-kavala.gr

Ακόντισμα

Τα χρόνια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας, το "Ακόντισμα" είναι σταθμός και φρούριο της Εγνατίας Οδού. Πιθανότατα στους Βυζαντινούς χρόνους υπάρχει έξω από το φρούριο μικρό πόλισμα με το ίδιο όνομα. Την εποχή της Οθωμανικής κυριαρχίας στον ίδιο λόφο, συναντάμε ένα μικρό χωριό με το όνομα Τριρπιντί Τσιναρ. Το χωριό βομβαρδίζεται και σχεδόν καταστρέφεται από του Βουλγάρους στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπολείμματα του βρίσκουν οι Καρβαλιώτες πρόσφυγες από τη Καππαδοκία όταν έρχονται να εγκατασταθούν στην σημερινή Νέα Καρβάλη. Μετά το 1930 το Τσιρπιντί Τσινάρ "σκάπτεται εκ θεμελίων και τα υλικά (πέτρες, ξύλα, κεραμίδια) μεταφέρονται, προκειμένου να χτιστούν στάβλοι και αποθήκες στη Νέα Καρβάλη. Στην περιοχή σήμερα γίνονται πολλές ανασκαφές και βρίσκονται συνεχώς νέα ευρήματα.

Πληροφορίες: 2510- 316192

Ιστοσελίδα   : www.stegi-karvalis.gr


ΜΗ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας

βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας δίπλα σχεδόν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Εκεί στον ποταμό Ζυγάκτη βρίσκεται το σημείο όπου ο Απόστολος Παύλος βάφτισε την πρώτη Χριστιανή τη Λυδία. Σήμερα λειτουργεί το βαπτιστήριο  όπου τελούνται γάμοι και βαφτίσεις. Κάθε χρόνο στην γιορτή της Αγίας Λυδίας της Φιλιππισίας στις 20 Μαΐου γίνονται βαφτίσεις χριστιανών σε εκείνο το ίδιο σημείο.

Πληροφορίες: 2510 516251

Εγνατία οδός

Στην δυτική είσοδο της πόλης της Καβάλας σώζεται ένα μεγάλο κομμάτι της αρχαίας Εγνατίας Οδού που συνέδεε την Κωνσταντινούπολη με το Δυρράχιο. Κατά μήκος υπάρχουν ξύλινα παγκάκια και πάγκοι, για μια στάση από την καθημερινότητα. Η Εγνατία Οδός συνεχίζει και περνάει και από τον αρχ. Χώρο των Φιλίππων.

Αντισάρα

Η Αντισάρα ήταν αρχαία πόλη (ίσως αρχαιότερη της Καβάλας) πού βρισκόταν στη θέση της σημερινής Καλαμίτσας (δυτική είσοδο της πόλης). Από την Αντισάρα το μόνο που έχει απομείνει είναι ένα κομμάτι του τείχους της.

Βρανόκαστρο

Μεσαιωνικό κάστρο (Βρανόκαστρο) στο Παλαιοχώρι Καβάλας (25 χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας). Επισκέψεις από το χωριό Παλαιοχώρι μέσω κατασκευασμένου μονοπατιού

Ανακτορούπολη

βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Περάμου, που είναι κτισμένη στη θέση της αρχαίας Οισύμης. Στα δυτικά της υπέροχης παραλίας της βλέπουμε σκαρφαλωμένη σε έναν καταπράσινο λόφο τη βυζαντινή Ανακτορούπολη, η οποία σήμερα αποτελεί ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Σήμερα εκεί πραγματοποιούνται διάφορα πολιτιστικά δρώμενα

Πύργος Απολλωνίας

ξεχωρίζει με το ύψος του και το αγνάντεμα που προσφέρει προς τη θάλασσα. Χτισμένος στο σημείο όπου οι Θάσιοι άποικοι είχαν χτίσει την πόλη της Αππολωνίας, στο σημερινό δημοτικό διαμέρισμα Φωλιά του Δήμου Ελευθερών, χρονολογείται πιθανότατα στα παλαιολόγεια χρόνια. Διαθέτει δύο θολοσκέπαστους ορόφους και δώμα, ενώ περιβάλλεται από μικρό τετράπλευρο οχυρωματικό περίβολο και άλλα οικοδομήματα.