cheap football kits cheap real madrid football shirts cheap real madrid football shirts cheap england football shirts cheap barcelona football shirts cheap manchester united football shirts cheap football shirts cheap football shirts cheap real madrid football shirts cheap england football shirts cheap barcelona football shirts cheap football kits cheap manchester united football shirts cheap football shirts cheap manchester united football shirts cheap football shirts cheap football shirts cheap manchester united football shirts cheap real madrid football shirts cheap football shirts cheap barcelona football shirts cheap football shirts cheap real madrid football shirts cheap manchester united football shirts cheap barcelona football shirts
- Σύνδεσμος Ξενοδόχων Νομού Καβάλας

Μουσεία

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο πάρκο του Φαλήρου και κατασκευάστηκε το 1963 από τους κ.κ. Φατούρο Δ. και Τριανταφυλλίδη Γ., καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο μουσείο υπάρχουν συλλογές προϊστορικών ευρημάτων, ευρημάτων ανασκαφών που έγιναν στην Νεάπολη, ευρημάτων της Αμφίπολης κ.α.

Πληροφορίες: 2510 222335

Ιστοσελίδα    : www.yppo.gr

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ

Το Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας αποτελεί ένα θεματικό μουσείο,
το οποίο περιλαμβάνει αντικείμενα κι αρχειακό υλικό για την καλλιέργεια και
την παραγωγή του καπνού, την αγροτική και εμπορική επεξεργασία του,
τα βιομηχανικά καπνικά προϊόντα και τα εκθεσιακά καπνοδείγματα.
 
Η μοναδικότητα του Μουσείου Καπνού εντοπίζεται όχι μόνο στο ότι περιλαμβάνει κι εκθέτει την εμπορική επεξεργασία των ανατολικών καπνών (που δεν βρίσκονται σε κανένα άλλο μουσείο του κόσμου), αλλά και στο ότι αποτελεί ένα τεχνολογικό μουσείο που αναδεικνύει την κοινωνική ιστορία της Καβάλας κι ευρύτερα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Είσοδος: Ελεύθερη
Διεύθυνση: Κ. Παλαιολόγου 4, τ.κ.: 65403 Καβάλα
Πληροφορίες: 2510 223344
Ιστοσελίδα: www.tobaccomuseum.gr

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

άνοιξε φέτος τις πύλες του, μετά από χρόνια επισκευών και συντήρησης. Στις συλλογές του περιλαμβάνονται ευρήματα από τον προϊστορικό οικισμό Ντικιλί Τας, την ελληνιστική-ρωμαική και παλαιοχριστιανική πόλη των Φιλίππων.

Πληροφορίες: 2510 516251

Ιστοσελίδα    : www.yppo.gr


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

είναι το Μονογραφικό Μουσείο του Ελληνοκαππαδοκικού Πολιτισμού. Συμπεριλαμβάνει έξι (6) ενότητες σε διαφορετικούς χώρους μέσα στο ίδιο κτίρο, οι οποίες απαρτίζονται από φορεσιές, χαλιά, υφάσματα, αντικείμενα καθημερινής ζωής, εργαλεία και σκεύη, μουσικά όργανα, αρχαιολογικά αντικείμενα από την εποχή των Χετταίων μέχρι το 1924 και αντικέιμενα εκπαίδευσης και κοινοτικής, εκκλησιαστικής ζωής.
 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 13:00
Τιμές Εισιτηρίων
Γενική είσοδος : 2,00€
Μαθητές - Φοιτητές : 1,00€

Πληροφορίες: 2510 316192, 2510 316648

Ιστοσελίδα:  www.stegi-karvalis.gr


ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η σημερινή του επίσημη νομική μορφή και σύσταση έγινε το 1996, όταν ήταν πλέον φανερό ότι το μέγεθος του ήταν τόσο σημαντικό, ώστε έπρεπε να οργανωθεί με σύγχρονες μεθόδους και με βάση πρότυπα επιστημονικά ιδρύματα, για να παρουσιάσει το πολύτιμο ιστορικό υλικό που είχε συλλέξει τα προηγούμενα περίπου 50 χρόνια. Είναι κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με τη σύγχρονη ευέλικτη μορφή της Αστικής Εταιρίας.
Δεν ανήκει στα επιχορηγούμενα από το δημόσιο Ιδρύματα, ούτε επιχορηγείται από κάποιον ιδιωτικό φορέα. Η λειτουργία του καλύπτεται οικονομικά μόνον από τους ιδρυτές του και από σπάνιες αρωγές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 10:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00 μόνο κατόπιν ραντεβού
Είσοδος: Ελεύθερη
Διεύθυνση: Ομονοίας 183, Καβάλα
Πληροφορίες: 2510-222830
Ιστοσελίδα: www.ilak.org

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ

Τώρα για πρώτη φορά στην Καβάλα, στα ΚΗΠΙΑ Ελευθερούπολης άνοιξε τις πόρτες του το ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ του Θεόδωρου Κοκκινίδη.
Οι μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της Ελλάδας και του εξωτερικού συγκεντρωμένες στον ίδιο χώρο. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η Μαρία Κάλλας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Madonna, o Michael Jackson και άλλες κορυφαίες φυσιογνωμίες.
Επισκεφτείτε το Μουσείο και βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με προσωπικότητες που έχουν σφραγίσει την εποχή τους μέσα από την ζωή και το έργο τους.

Το Μουσείο λειτουργεί καθημερινά.
Ώρες και μέρες λειτουργίας
Οκτώβριος- Απρίλιος 10:00-18:00
Μάΐος-Σεπτέμβρης   10:00-20:00

Τιμές εισιτηρίων
 είσοδος  :  6 ευρώ
 Άτομα άνω των 65,φοιτητές   :  5 ευρώ
 Παιδιά γυμνασίου – λυκείου    :  4 ευρώ
 Παιδιά δημοτικού, πολύτεκνοι:  3 ευρώ

Για τιμές γκρουπ επικοινωνήστε στα ακόλουθα τηλέφωνα.
Διεύθυνση: Κηπιά Καβάλας, 641 00 Ελευθερούπολη Καβάλας
Πληροφορίες: 6937-803780, 6976-519429

Ιστοσελίδα: www.kerinaomoiomata.gr
E-mail: kokkinidistheo@yahoo.gr